سیترات سدیم چیست؟ فروش سیترات سدیم در سال جدید [قیمت عالی]

سیترات سدیم

سدیم سیترات (نامگذاری آیوپاک مربوط به تری ؛ 2-hydroxypropane-1، 2، 3-tricarboxylate؛ دی هیدرات) یک ترکیب شیمیایی است که معمولا به سیترات یون متصل به سه اشاره اتم از سدیم: تری سدیم سیترات. با این حال ، وقتی به ترتیب به یک یا دو اتم سدیم متصل شود ، می تواند مونو سدیم یا سدیم دی نیز باشد . از نظر شیمیایی، سیترات نمک های سدیم سیترات است که به آن اسید سیتریک نیز گفته می شود که جز a مشترک سلولهای بدن انسان است.

سیترات سدیم ، همچنین به عنوان شناخته شده ، ممکن است توسط مخلوطی از به دست آمده نوشابه و اسید سیتریک . این یک افزودنی غذایی است ، E331 (iii) ، که می تواند به عنوان تنظیم کننده اسیدیته ، عامل جداسازی ، امولسیون کننده یا تثبیت کننده استفاده شود . تری فرمول Na 3 C 6 H 5 O 7 دارد . اغلب به سادگی سیترات سدیم نامیده می شود ، اما سدیم می تواند به هر یک از سه نمک سدیم اسید سیتریک اشاره کند. طعم کمی ترش دارد.

سدیم سیترات (یا تری سدیم) نمک از ‘ اسید سیتریک . در دمای اتاق به صورت جامد سفید و بدون بو ظاهر می شود. طعم شور ، کمی ترش دارد. این ماده خفیف اساسی است و می تواند همراه با اسید سیتریک برای ایجاد بافرهای سازگار با بیولوژیک استفاده شود .

سیترات سدیم است نمک اسید سیتریکاز سه یون (Na + ) و یون سیترات (C 6 H 5 O 3− ) تشکیل شده است. طعم صابونی دارد. [5]

سیترات سدیم یا است نمک از از اسید سیتریک با فرمول شیمیایی 7 . این یک عطر و طعم شور ، کمی تارتاریک دارد. به همین دلیل ، سیترات فلزات قلیایی و قلیایی خاص (به عنوان مثال سیترات سدیم و کلسیم ) معمولاً به عنوان نمک ترش شناخته می شوند (اسید سیتریک گاهی اوقات به اشتباه نمک ترش نامیده می شود ).

فرایند تشکیل سیترات سدیم

سیترات سدیم از طریق تخمیر کربوهیدراتها (نشاسته یا ملاس) از ذرت ، چغندر یا عصا بدست می آید . سدیم را می توان با خنثی سازی سود سوز آور با اسید سیتریک بدست آورد. از آنجایی که نمک سدیم سیترات اسید سیتریک با خنثی سازی کامل اسید سیتریک با یک منبع سدیم با خلوص بالا مانند هیدروکسید ، بی کربنات سدیم یا کربنات سدیم تولید می شود.

سیترات سدیم

3 C 6 H 5 O 7 + 3 NaOH → Na 3 (C 3 H 5 O (COO) 3 ) + 3H 2 O
3 C 6 H 5 O 7 + 3 NaHCO 3 → سدیم 3 (C 3 H 5 O (COO) 3 ) + 3 H 2 O + 3 CO 2 ↑
2 H 3 C 6 H 5 O 7 + 3 سدیم 2 CO 3 → 2 سدیم 3 (C 3 H 5 O (COO) 3 ) + 3 H 2 O + 3 CO 2 ↑

استفاده می شود در…

مونو سدیم سیترات فرمول NaH 2 (C 3 H 5 O (COO) 3 ) دارد و در پمادها و قطره های چشم استفاده می شود.

دی سدیم است که فرمول شیمیایی 2 H (C 3 H 5 O (COO) 3 ) و به عنوان یک استفاده آنتی اکسیدان برای حفظ مواد غذایی و همچنین به منظور افزایش اثر دیگر آنتی اکسیدان ها. این ماده همچنین به عنوان تنظیم کننده اسیدیته و به عنوان ترکیبات معطر که معمولاً در ژله ، ژامبون ، بستنی ، نوشابه ، شراب ، پنیرهای فرآوری شده و سایر محصولات یافت می شود ، مورد استفاده قرار می گیرد .

تری سدیم دارای فرمول شیمیایی Na 3 C 3 H 5 O (COO) 3 است که اساساً به عنوان افزودنی غذایی (E331) برای افزودن طعم به آب گازدار یا به عنوان نگهدارنده استفاده می شود.

بافرها (pH 3-5) را می توان با سدیم سیترات تهیه کرد . سیترات همچنین به عنوان یک استفاده ضد انعقاد در لوله های مورد استفاده را به خون در تست های آزمایشگاهی خاصی است که زمان انعقاد خون اندازه گیری، از جمله زمان و ترومبوپلاستین نسبی فعال و زمان پروترومبین . غلظت سیترات سدیم که به عنوان ضد انعقاد استفاده می شود ، یک متغیر مهم پیش تحلیلی است زیرا می تواند زمان لخته شدن پلاسمای خون را تغییر دهد ، زیرا مقدار موجود بر غلظت کلسیم مورد استفاده در این آزمایش ها تأثیر می گذارد . دودر صنعت داروسازی برخی محصولات وجود دارند که اصل فعال آنها سدیم سیترات است و به عنوان میکروآنما شخصی برای تسهیل تخلیه روده تجویز می شوند. البته ، با در نظر گرفتن برخی موارد منع مصرف توسط تولید کنندگان هشدار داده شده است. سدیم نیز به همین منظور استفاده می شود ، یعنی به عنوان ضد انعقاد ، در لوله هایی که خون ذخیره می شود قبل از قرار دادن آن در سانتریفیوژ برای ساخت

غذا

سدیم سیترات عمدتا به عنوان افزودنی غذایی به طور معمول به عنوان طعم دهنده یا به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. شماره E آن E331 است. سدیم به عنوان یک ماده طعم دهنده در برخی از انواع لیموناد استفاده می شود. این ماده به عنوان ماده ای در سوسیس و کالباس های براتورست معمول است و همچنین در نوشیدنی های صنعتی استفاده می شود تا طعم ترشی به آنها ببخشد. در بستنی ، مربا ، شیر خشک ، پنیر صنعتی ، نوشابه و شراب استفاده می شود.

سیترات سدیم

بافر

سیترات به عنوان یک پایه مزدوج اسید ضعیف می تواند یک بافر مقاوم در برابر تغییرات pH باشد. سدیم برای کنترل اسیدیته برخی مواد مانند دسرهای پایه ژلاتین استفاده می شود. این را می توان در مخازن مینی شیر یافت که با دستگاه های قهوه ساز ارائه می شود. این یکی از ترکیبات محصولات ضد اسید است که در آب فروخته شده در داروخانه ها حل می شود.

استفاده پزشکی

در سال 1914 ، پزشک بلژیکی آلبرت هوستین و محقق لوئیز آگوته با موفقیت از سدیم به عنوان ضد انعقاد در انتقال خون استفاده کردند. امروزه هنوز در لوله های جمع آوری خون یا ذخیره آن در بانک های خون استفاده می شود. یون  با جذب یون های کلسیم از خون ، تشکیل مجتمع های سیترات کلسیم را می دهد که از لخته شدن جلوگیری می کند.

در سال 2003 ، Oöpik و همکاران نشان دادند که ، در دونده های آموزش دیده ، مصرف محلول سدیم سیترات (0.5 گرم به ازای هر کیلوگرم وزن) باعث بهبود عملکرد در 5 کیلومتر دویدن می شود.

سدیم برای تسکین ناراحتی عفونت ادراری مانند ورم مثانه ، برای کاهش اسیدوز توبولی کلیه ، و همچنین می تواند به عنوان یک ملین اسمزی مورد استفاده قرار گیرد. این مهمترین ترکیب محلول آب رسانی دهان و دندان است که توسط WHO و UNICEF توصیه شده است.

رسوب زدایی دیگهای بخار 

سدیم یک عامل موثر برای حذف مقیاس کربنات از دیگهای بخار در طول عملیات و تمیز کردن رادیاتورهای خودرو است.

برنامه ها 

مواد شیمیایی بیوشیمی

به عنوان پایه مزدوج یک اسید ضعیف ، سیترات سدیم به طور گسترده ای در محلول های بافر برای تنظیم اسیدیته با تثبیت pH استفاده می شود.

غذاها ، نوشیدنی ها و مکمل ها

سدیم به عنوان یک افزودنی غذایی ، با شماره E331 ، هم به عنوان طعم دهنده و هم به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. این ماده اغلب در نوشیدنی های گازدار و نوشیدنی های انرژی زا استفاده می شود . این ماده را می توان در ژله ، بستنی ، ماست ، مربا ، کیک ، شیر خشک ، پنیرهای فرآوری شده ، نوشیدنی های گازدار و شراب یافت. برای کنترل اسیدیته در دسرهای ژلاتینی استفاده می شود و می تواند در مینی ظرف های شیر برای افزودن به قهوه ها وجود داشته باشد. می توان از آن به عنوان امولسیون کننده در هنگام تهیه پنیر استفاده کرد. به عنوان یک ضد اسید ، در آماده سازی محلول در آب وجود دارد ، مانند Alka-Seltzer .

پزشکی

در سال 1914 ، پزشک بلژیکی آلبرت هوستین و پزشک و محقق آرژانتینی لوئیز آگوته با موفقیت از سدیم به عنوان ضد انعقاد خون در تزریق استفاده کردند . جراح آلمانی-آمریکایی ریچارد لوئیزون غلظت صحیح آن را در سال 1915 تعیین کرد. سدیم همچنان در آزمایشگاه ، در محلول 4٪ ، به عنوان ضد انعقاد ، در جمع آوری خون و برای ذخیره آن در بانک های خون یا در خون استفاده می شود . کیسه های انتقال خون یون سیترات، مانند ‘ EDTA ، شلات یون کلسیم در خون تشکیل calciocomplessi، ایجاد اختلال در مکانیسم لخته شدن. اخیراً سه سدیم سیترات همچنین به عنوان یک عامل مسدود کننده در واسکاتولوژی و همودیالیز به جای هپارین استفاده شده است ، زیرا خطر کمتری ضد انعقاد سیستمیک را ایجاد می کند.

در سال 2003 ، ikpik و همکاران نشان داد که استفاده از سدیم سیترات (0.5 گرم در هر کیلوگرم وزن بدن) عملکرد دویدن را بهبود می بخشد.

سیترات سدیم برای تسکین ناراحتی در عفونت های دستگاه ادراری مانند ورم مثانه و کاهش اسیدوز توبولار کلیوی دیستال استفاده می شود . این یک جز important مهم از محلول دهان رطوبت دهانی WHO است . سرانجام ، این نیز یک تصفیه اسمزی خفیف است .

مطالعه بیشتر: پرمنگنات پتاسیم چینی و ایرانی

به لطف عملکرد یون سیترات که از اسید سیتریک اسید ضعیف ناشی می شود ، pH پایین معده را متعادل می کند ، به عنوان ضد اسید استفاده می شود . از ویژگی های ضد اسید می توان قبل از بیهوشی ، به عنوان مثال در حین عمل های سزارین ، برای کاهش خطرات ناشی از آسپیراسیون محتوای معده ( سندرم مندلسون ) استفاده کرد.

  • سدیم عمدتا به عنوان افزودنی غذایی یا نگهدارنده استفاده می شود . سدیم به عنوان یک ماده طعم دهنده در انواع خاصی از سودا استفاده می شود .
  • سیترات سدیم به عنوان ماده ای در نوشابه های لیمو ، آهک و مرکبات رایج است که به طعم های اسیدی آن کمک می کند و همچنین می تواند در نوشابه های انرژی زا یافت شود .
  • در سال 1914 ، دکتر بلژیکی آلبرت هوستین و دکتر و محقق آرژانتینی لوئیس آگوته با موفقیت از سدیم به عنوان ضد انعقاد خون در انتقال خون استفاده کردند . امروزه همچنان در لوله های جمع آوری خون و برای حفظ خون در بانک های خون استفاده می شود . یون سیترات یون های کلسیم را در خون کلات می کند و با مکانیسم لخته شدن می شکند.
  • به عنوان یک پایه مزدوج از یک اسید ضعیف می تواند یک عامل بافر کننده ایجاد کند و در برابر تغییرات pH مقاومت کند . سدیم برای کنترل اسیدیته در برخی مواد مانند دسرهای ژلاتینی استفاده می شود . این را می توان در کارتن های شیر کوچکی که در دستگاه های قهوه ساز استفاده می شود ، یافت. این ترکیب هنگام حل شدن در آب ، محصول اساسی آنتی اسیدها مانند Alka-Seltzer است .
  • در سال 2003 ، Oopvik و دیگران نشان داد که استفاده از سدیم سیترات (تقریباً 37 گرم) عملکرد دو کیلومتر در 30 ثانیه را بهبود می بخشد.
  • سدیم برای درمان ناراحتی در عفونت های دستگاه ادراری ، مانند ورم مثانه ، برای کاهش اسیدوز که در اسیدوز توبولار کلیوی دیستال دیده می شود ، استفاده می شود و همچنین می تواند به عنوان یک ملین اسمزی مورد استفاده قرار گیرد .
  • توسط آشپز هستون بلومانتال در مجموعه تلویزیونی خود در جستجوی کمال به عنوان ماده اصلی در تولید برش های پنیر استفاده می شود.

کاربرد

در شیمی آلی ، سدیم جز component معرف بندیکت برای تشخیص قندهای احیا کننده است.

در پزشکی سیترات سدیم استفاده می شود، انعقاد از خون برای جلوگیری از (همچنین نگاه کنید پلاسمای خون ، آفرزیس ). همچنین برای تعیین میزان رسوبگذاری استفاده می شود.

به عنوان یک افزودنی غذایی (E 331) به عنوان تنظیم کننده اسیدیته عمل می کند . صنایع غذایی از آن در محصولات بی شماری استفاده می کند:

  • پنیرها ،
  • مرباجات،
  • پودر شیر،
  • شیر تغلیظ شده،
  • چربی ها ،
  • محصولات نانوایی ،
  • نوشیدنی های انرژی ،
  • نوشیدنی های آبجو مخلوط ،
  • Brausepulver ،
  • چای سرد،
  • پودر بیکینگ ،
  • کنسرو میوه و سبزیجات ،
  • و خیلی بیشتر.

این نمک مذاب استفاده می شود و همچنین در مواد شوینده به دلیل استفاده از نرم کننده های آب وجود دارد.

افزایش pH آب معده

سدیم سیترات می تواند به عنوان یک اقدام پیشگیرانه در بیمارانی که تحت بیهوشی عمومی قرار دارند و در معرض خطر بیشتری از آسپیراسیون قرار دارند ، استفاده شود. با افزایش pH آب معده ، آب معده آسیب کمتری می یابد ، که در صورت نشت آب معده به داخل ریه ها ( آسپیراسیون ) سودمند است. به طور کلاسیک ، سدیم سیترات z است. ب) در زنان باردار یا بیماران با انسداد روده برای خنثی سازی اسید معده استفاده می شود. هنگام استفاده از سدیم سیترات ، باید توجه داشت که اثر آن بعد از 2 دقیقه شروع می شود و سپس کمتر از 60 دقیقه ادامه می یابد

1 دیدگاه برای “سیترات سدیم چیست؟ فروش سیترات سدیم در سال جدید [قیمت عالی]

  1. اشتراک‌ها: سولفات منگنز چیست؟ فروش سولفات مگنز [قیمت فوق عالی] - اروند شیمی دز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *